macie jakies? w dzisiejszych czasach, gdy wiekszosc filmow mainstreamowych (zwlaszcza produkcji hollywoodzkich) powiela utarte schematy soundtrack czesto okazuje sie byc jedyna warta uwagi czescia filmu. podzielcie sie z innymi waszymi rekomendacjami. 
1. blade runner (pol. łowca androidów) ost - dzieki niemu wpadlem na pomysl zalozenia tego tematu. na szczescie nie jest to jeden z filmow o ktorych pisze wyzej, gdyz jest to taki film, w ktorym zarowno gra aktorska, scenariusz, realizacja, efekty specjalne (film z 1982 roku!) jak i muzyka trzymaja poziom i wzajemnie sie dopelniaja. sciezka dzwiekowa autorstwa vangelisa hipnotyzuje nas futurystycznymi syntetycznymi brzmieniami lat '80 i przestrzeniami w ktorych sie one zawieraja. poza tym bardzo milo sie przy tym zasypia.
2. solaris ost - sciezka dzwiekowa do hollywoodzkiej ekranizacji powiesci stanislawa lema pt. 'solaris'. utwory utrzymane w ambientowej konwencji, ktora dopelnia cicha praca orkiestry symfonicznej. te repetytywne plamy dzwiekowe o roznych barwach sprawnie buduja klimat filmu i poteguja poczucie ostamotnienia, z ktorym zmagali sie bohaterowie.
3. resident evil ost - przyspieszamy, tym razem cos agresywnego. jest to w zasadzie skladanka piosenek zespolow hardrockowych i nu-metalowych(rammstein, slipknot, fear factory, ill nino), ktora wiencza 4 utwory autorstwa marylin mansona, w tym charakterystyczny motyw przewodni filmu. duzo wpadajacych w ucho melodii i momentow 'z przytupem' czynia ten soundtrack idealnym tlem do jazdy na rowerze lub jakiegokolwiek innego wysilku fizycznego.
4. the last samurai ost - dlugie kompozycje utrzymane w patetycznym tonie, w ktorych gra orkiestry przerywana jest charakterystycznymi akcentami w postaci motywow granych na tradycyjnych japonskich instrumentach. w zasadzie bardzo czesto przewija sie tu motyw przewodni filmu, jednak nie psuje to atmosfery. bardzo podniosla i naladowana emocjami muzyka.
tyle, nie chce mi sie wiecej pisac. moglbym jeszcze wymienic ost gladiatora, wszystkie matrix'y, queen of the damned (chociaz film beznadziejny), donnie darko; a z gier z kolei silent hill, ico, okami i shadow of the colossus tudziez stare dobre diablo.
Mam pytanie. czy soundtracki muszą byc tylko z filmów? Czy mozna też podać z gier i anime?

No to moje to ulubione soundtracki to:
1. Elfen lied - coś na uspokojenie nerwów. Mamy zarówno spokojne, jak i bardziej mroczne kawałki. A lilium trzeba usłyszeć!
2. Piła - tutaj mamy ostrego rocka i także kilka spokojnych kawałków. Najlepszy jest oczywiście Hello Zepp, czyli ,,ending" każdej części.
3. Naruto - coś dla fanów rocka i nie tylko. mamy tutaj kawałki elektroniczne, popowe. Jednakże najlepsze są rockowe. Przy Need to be strong, czy rikiri po prostu się odpływa. Jako rekomendację dodam, że Rocks słucham co najmniej kilkanaście razy dziennie. (serio!)
4. Teknoman - komentarz chyba zbędny. 

Ja własciwie nie lubię całych soundtracków, tylko co najwyżej pojedyńcze kawałki. Ale jeśli miałbym wymienić to na pewnio znalazłyby się tracki z:
-Terminator,
-Gwiezdne Wojny,
-Matrix,
-Szeregowiec Ryan,
-Gran Turismo,
-no i Teknoman 

-matrix
-mortal kombat
-naruto
Ja tak wsumie to nie mam ulubionych soundtracków, ale lubie pojedyncze kawałki z różnych filmów i gier.

A mógłbyś wymienić?

Ja wiem, że monotematyczna jestem, ale jedyny cały soundtrack, jaki znam, to z SM. Mam tego na kompie chyba ze 400 utworów i wyobraźcie sobie, że większość z nich mam cały czas na playliście w WinAmpie. Ale ostatnimi czasy doszło to tego parę utworów z GITS. Całego OST jeszcze nie dorwałam, ale zrobię to, bo ta muzyka ma niezwykły klimat.
STAR WARS
DRAGON BALL
TEKNOMENA NIE MAM
niestety

Nie masz soundtracka czy ci się po prostu nie podoba?

nie mam
( i nie wiem skąd sciągnać

Blade7178 napisał(a):
nie mam
( i nie wiem skąd sciągnać
No ładnie, to szykuje się duuuuuuże uploadowanie.

a może ktoś ma linka skąd ściągnąć?? 

Był kiedyś na ajanth, ale teraz nie ma.

jak bym miał szybko bym upnol ;/

A więc moje ulubione soundtracki to:
-wszystkie z teknomana w wersji japońskiej i amerykańskiej,
-Hazel Fernandes "Number One" z Bleach,
-Hellsing,
-Onimeno Kyo,
-Samurai 7.
google nie gryzie youtube tez o czym świadczy ten obrazek :] 

U mnie to jakoś tak będzie:
Anime:
-Teknoman -Nie musze mówić czemu
-Naruto - Dla każdego coś dobrego ^^
-Inuyasha - Za dużo gadania, w każdym razie na każdy mój humor znajde jakiś odpowiedni soundtrack.
Filmy:
-Star Wars - Czy ja wiem? Poprostu mi się podobają.
-Pirates of the Caribbean - To samo 
Gry:
-Wing Commander - Jakoś tak zawsze lubiłam tego słuchać, nie wiem czemu.
-The Neverhood - Ma dość osobliwą ścieżke dźwiękową i pewnie dlatego mi się podoba.
Jak zwykle prawdopodobnie o czymś zapomniałam, bo późno jest, ale nie ważne.Jak sobie przypomne coś jeszcze to napisze.

http://rapidshare.com/files/77723945/Na … en_OST.rar Link z soundtrackami Naruto Shippuuden.
Ale do tego napisz osobny temat.

W zasadzie to moje ulubione soundtracki to te z filmów Lyncha, kompozycje Angelo Badalamentiego są swietne, a juz zwłaszcza to co zrobił przy "Twin Peaks"! Nie pogradze też piosenkami z "Pulp Fiction" czy niektórymi utworami z mojego ulubionego serialu "Grey's Anatomy". 
Lubie też posłuchać endingów i openingów do Girls Bravo
i czasem z sentymentu lecą soundtrack z niektórych starszych gier.

http://downloads.khinsider.com/game-sou … undtrack-1 jeśli ktoś chce ściągnąć Teknoman OST1,2 i 3 to z tego adresu można pobrać.Miłego słuchania.
Mi ta stronka nie chce zadziałać, ale te soundtracki można pobrać też stąd: http://gh.ffshrine.org/soundtracks/t 

DAJcie jakiegos linka do sundtrackow TEKNOMENA amerykanskie wersji
Z tym jest problem, bo najwyraźniej nie ma. Ale będziemy je zgrywać z odcinków.
tak w ogóle witamy na forum.

Ale do tego z wersji amerykańskiej?

Ja właściwie również nie lubię całych soundtracków (choć zdarzają sie godne uwagi w całości)
Wymienię kilka
- Terminator, Terminator 2
- Star Wars
- Matrix
- Metal Gear Solid
- Teknoman
- RoboCop , RoboCop 2, RoboCop 3
- Leon Zawodowiec
a ja jescze tylko nie na tema sie zapytam bo szukalem odcinkow w necie i zanlazlem tylko 2 w wersji polskiej czy sa jeszcze jakies w wersji PL
Jeśli chodzi o anime strasznie podoba mi się soundtrack z Death Note. Z filmów czczę soundtrack z Kill Billa i Sweeney Todda.
Ostatnio edytowany przez Panter (2008-12-19 20:18:25)
How High, Od Kołyski Aż Po Grób, Pluton, Wszystkie części 2Fast 2Furious, The Wash, Blokersi, 8 Mila, Friday wszystkie części, Transformers, Wszystkie części GTA, Test Drive Unlimited, Death Note, Soul Hunter, FIFA, NFS, NBA, Hancock, Matrix.
Długa lista
, ale to i tak pewnie nie wszystko.
Ostatnio edytowany przez Bardock (2009-01-24 17:32:30)
How High, Wszystkie części 2Fast 2Furious, The Wash, 8 Mila, Friday wszystkie części, Transformers, Wszystkie części GTA, Test Drive Unlimited, Death Note, FIFA, NFS, NBA, Hancock, Bleach.
Ostatnio wpadły mi w ucho soundtrack'i z anime Devil May Cry.Polecam każdemu kto lubi dobre dźwięki.